+Kaaiman

In 2021 mocht ik stage lopen bij KAAIMAN. Ondanks de pandemie heb ik er een zeer leerzaam halfjaar mogen vertoeven.

Wat is KAAIMAN?

KAAIMAN is de broedplaats voor jonge theatermakers van 11 tot 19 jaar, die woont in de Warande en samenwerkt met Theater Stap.

KAAIMAN is een plek waar we theater maken in al zijn facetten, van een idee bedenken tot het op de scène realiseren. We vertrekken daarbij vanuit de fascinaties van zowel de jongeren als de coaches. Samen trekken we op onderzoek uit en zetten we onze verbeelding aan het werk. We zoeken naar gepaste vormen, bouwen, breken af, zoeken naar treffende woorden, rake beelden, warme melodieën, een passend ritme, straffe bewegingen…

KAAIMAN streeft naar een alerte en onbevangen manier van werken, we kijken zonder vooroordelen naar een leeg podium, om zo te ontdekken. KAAIMAN wil graag geloven dat theater de wereld is zonder grenzen. Dat de scène een universum mag zijn waarop werkelijk alles mogelijk is.

KAAIMAN is op enkele jaren tijd uitgegroeid tot een begrip in de regio, in de eerste plaats dankzij een gedreven team van professionele theatermakers die hun passie voor theater wekelijks delen met jongeren. Maar regelmatig trekken we ook uit de Warande en laten we ons zien op verrassende plaatsen. Hou ons in de gaten of kom meedoen als je verzot bent op theater en wil uitzoeken wat je met theater hebt.

Fotomateriaal